Θετικά αποτελέσματα από τη σύμπραξη της μικτής ομάδας του προγράμματος «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στη Θεραπευτική Ιππασία»

Καταγραφή2 (Copy)

Κιλκίς, 15/12/2014

Αρ. Πρωτ.: 907

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 οι πρωταγωνιστές του προγράμματος «ΒηματίΖΟΥΜΕ καλλιεργώντας τροφή για άλογα. Η δική μας συμμετοχή στη Θεραπευτική Ιππασία» συναντήθηκαν στο Ράντσο Κιλκίς με στόχο τον απολογισμό της μέχρι τώρα δράσης. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο έχει επιχορηγηθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» και υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων για Νέους».

Συγκεκριμένα, το καταρτισμένο προσωπικό του «ΒηματίΖΩ», οι καλοί μας συνεργάτες από το Ράντσο Κιλκίς, καθώς και ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκις κ. Φραγγελάκης και ο Διευθυντής Σ.Ε. κ. Κοκκαλιάρης, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη σύμπραξη της μικτής ομάδας ατόμων μη τυπικής και τυπικής ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση, οι ωφελούμενοι του προγράμματος επιτέλεσαν βιωματικές δραστηριότητες και ασκήσεις με το άλογο, το οποίο ακούει στο όνομα «Βούδας». Στη συνέχεια όλη η ομάδα επισκέφτηκε τους χώρους καλλιέργειας του τριφυλλιού, καταγράφοντας την ανάπτυξή του και πραγματοποιώντας διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες, όπως σκάλισμα, φρεζάρισμα και λίπανση του κτηνοτροφικού τριφυλλιού που προορίζεται για ζωοτροφή.

Κοινό συμπέρασμα όλων αποτέλεσε η διατύπωση πως το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του προγράμματος (θεραπευτική ιππασία, ιπποκομία, φροντίδα αλόγου και σπορά-παραγωγή-συγκομιδή ζωοτροφής) συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ικανοποίησης και οικολογικής συνείδησης, στην κοινωνική συνοχή και ένταξη, στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ, καθώς και στην παραγωγική αλληλεπίδραση της μικτής ομάδας μέσω της λήψης ρόλων και αρμοδιοτήτων.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

a

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  IMG_20141212_113805 (Copy) IMG_20141212_115108 (Copy)