Άκρως δημιουργική και εκπαιδευτική η σύμπραξη με το ΔΙΕΚ Κιλκίς

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κιλκίς, 22/12/2014

Αρ. Πρωτ.: 937

Δελτίο Τύπου

Με επιτυχία έχει ξεκινήσει η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» από το ΔΙΕΚ Κιλκίς, στα πλαίσια της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (chef)» φθινοπωρινού εξαμήνου κατάρτισης 2014Β.

Κατά τη διάρκεια των μαγειρικών εγχειρημάτων, οι ωφελούμενοι του «ΒηματίΖΩ» αφενός έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε μαθήματα μαγειρικής και αφετέρου να συμπράττουν δημιουργικά και αρμονικά με τους μελλοντικούς εκπαιδευόμενους chef. Σας θυμίζουμε ότι το πρότυπο πρόγραμμα του Συλλόγου «Εκπαιδεύτηκα και εκπαιδεύω» ξεκίνησε την Άνοιξη του 2014 και συνεχίζεται με επιτυχία σε πολυθεματικό επίπεδο, στοχεύοντας στην εκπαίδευση των μικρότερων παιδιών από τους ήδη εκπαιδευμένους μεγαλύτερους ωφελούμενους της δομής μας. Μέχρι στιγμής, η  σύμπραξη αυτή έχει συμβάλει σημαντικά στην παγίωση καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ τους, στην μέγιστη ανταπόκριση των μικρότερων παιδιών ως προς τις οδηγίες  που λαμβάνουν (μάθηση μέσω μίμησης), καθώς και στην ευχαρίστηση και χαρά των μεγαλύτερων ωφελούμενων από την ανάληψη του ρόλου του «εκπαιδευτή».

Συγχρόνως, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είχε την ευκαιρία να επισημάνει στη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Κιλκίς τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα έγκρισης λειτουργίας της ειδικότητας Φροντίδας και Απασχόλησης ΑμεΑ στο Δ.ΙΕΚ Κιλκίς, από την οποία δύναται να προκύψει μέγιστη ωφέλεια στο χώρο της αναπηρίας αλλά και στην τοπική κοινωνία. Δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας διατηρεί δύο Στέγες, καθώς και ένα Οικοτροφείο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κρίνεται απαραίτητη η στελέχωσή τους από καταρτισμένο προσωπικό και γι’ αυτό ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA