Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

DSCF0303telikh

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο “ΒηματίΖΩ Ι”.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – ΟικοτροφείοΒηματίΖΩ Ι” είναι μία δομή στην οποία θα κατοικούν 9 άτομα με αναπηρία και σκοπό της έχει να συμβάλλει στην αποφυγή της περιθωριοποίησης ή ιδρυματοποίησης τους, προσφέροντας παραμονή μακράς διάρκειας ή  και δια βίου.

Η ανέγερσή των κτηριακών εγκαταστάσεων  ξεκίνησε το  2012, με πόρους από το ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκε αρχές του έτους 2014. Βρίσκεται επί της οδού Μ. Αλεξάνδρου, στην πόλη του Κιλκίς.

Θα παρέχει στους ενοίκους όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες υποστήριξης και ειδικότερα θα εξασφαλίζει:

• Υγιεινή, άνετη και ασφαλή διαμονή. Κάθε ένοικος  έχει το δωμάτιό του με το μπάνιο του, με  την κατάλληλη επίπλωση και διακόσμηση.

• Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή η οποία θα παρασκευάζεται μέσα στη Σ.Υ.Δ. με συμμετοχή των ενοίκων και λαμβάνοντας υπόψη στο μέτρο του δυνατού τις προτιμήσεις τους.

Κύριο μέλημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ «ΒηματίΖΩ» είναι να :

Σέβεται  της προσωπικότητας κάθε ατόμου και του πρωταρχικού του δικαιώματος για ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση με ενεργή ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

Προασπίζει την δυνατότητα κάθε ενοίκου για προσωπική ζωή, με σεβασμό της ιδιωτικότητας και της σεξουαλικότητας του.

Προάγει  την προσωπική ολοκλήρωση και κοινωνικοποίησή τους, την αυτονομία και την ικανότητας αυτοφροντίδας μέσω της βελτίωσης της λειτουργικότητας, των ικανοτήτων και του δυναμικού τους.

Μεριμνά για την ιατροφαρμακευτική τους φροντίδα και για την κατάλληλη φαρμακευτική τους αγωγή, όταν αυτό χρειάζεται.

 Φροντίζει για την ψυχαγωγία, την άθλησή  τους και ενθαρρύνει  της κοινωνικής τους συμμετοχής  σε δραστηριότητες  και στα πολιτιστικά δρώμενα της κοινότητας, βοηθώντας έτσι την κοινωνική τους ενσωμάτωση.