Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+
Τίτλος άρθρου: Παρακολούθηση της δράσης "Γνωριμία με την μουσική στην αρχαία Ελλάδα.."Παρακολούθηση της δράσης


Λεζάντα φωτογραφίας: Κυρίως κείμενο άρθρου: 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 12.00 π.μ., ομάδα ωφελουμένων με προσωπικό συνοδείας παρακολούθησαν την εκπαιδευτική δράση «Γνωριμία με τη μουσική στην Αρχαία Ελλάδα… με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων και εξαίσιες μελωδίες» στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη.

Η δράση αποτελείτο από έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων και μουσική με τραγούδι-απαγγελία αρχαίων ελληνικών μουσικών κειμένων.

Οι ωφελούμενοι εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική απαγγελία που ακούστηκε αλλά και από τα, σπάνια πλέον, αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα. Στο τέλος, μάλιστα, τραγούδησαν με τη συνοδεία των οργάνων ένα παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι.

Την δράση διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς σε συνεργασία με τον Όμιλο Πολιτισμού «Σείκιλος» και την Οργανοποιία «Αναστάσιος», και με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς.  

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  και δράσεων δικτύωσης της Πράξης «ΚΔΗΦ- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «Βηματίζω»»  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης  και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με κωδικό ΟΠΣ 5001582.